להקת רוק קלאסי משובחת בשם בלאדרוק? בהחלט
- Noam Rapaport
- 3 באפר׳
- זמן קריאה 5 דקות

אתם אוהבים דיפ פרפל? בלאק סאבאת'? גראנד פ'אנק? אם כן, אל תפספסו את הדבר הבא! קבלו להקה נהדרת שבאה היישר מפורט וורת', טקסס ועשתה רוק עם "ביצים". ללהקה הזו קראו BLOODROCK והיא הוקמה רשמית בשנת 1970. זאת למרות שחברי הלהקה היו פעילים ביחד עוד משנת 1963.
המוסיקה שבו מזכירה לעיתים להקת רוק מצליחה אחרת - גראנד פ'אנק ריילרואד ולא סתם. זאת כי מאחורי שתי הלהקות האלה עמד מפיק אחד בשם טרי נייט שהעלה אותן לגדולה וגרם להן להבין שיש מחיר כבד לכך. בשנת 1972 הבינו שתי הלהקות שנייט עשק אותן חזק. גראנד פ'אנק עשתה צעד והלכה לבית המשפט לתבוע אותו ובהצלחה. גם חברת התקליטים של שתי הלהקות הייתה זהה - CAPITOL RECORDS.
בכל אופן, בשנת 1963 התאחדו בני הנוער ניק טיילור, הבסיסט אד גראנדי, המתופף ג'ים ראטלדג' והגיטריסט דין פארקס כדי להקים להקה בשם THE NATURALS. בשלב מוקדם זה, הלהקה השתתפה באופן פעיל בסצנת המוזיקה המקומית, הופיעה בתחרויות מול להקות אחרות והשיגה משבצת כלהקת חימום לאמנים ידועים, מה שסיפק לה חשיפה רבת ערך ועזר לשכלל את כישורי הביצוע של החברים. הפריצה הראשונית שלהם לתעשיית ההקלטות הגיעה בשנת 1965 עם יציאת התקליטון הראשון שלהם, עם השיר HEY GIRL. זה לא זכה להצלחה גדולה אך היה צעד ראשון מעורר תקווה.
בשנת 1966 שינתה הלהקה את שמה ל- CROWD PLUS ONE. המעבר הזה ראה גם את יציאתו של תקליטון חדש, MARRY ANN REGRETS. בהמשך חתמה הלהקה על חוזה עם חברת התקליטים הגדולה, קפיטול. שותפות זו הובילה ליציאתם של שני תקליטונים נוספים שלא הצליחו מסחרית. שינוי פרסונלי בולט בתקופה זו היה עזיבתו של הגיטריסט דין פארקס, שהפך לאחר מכן למנהל המוזיקלי של הצמד סוני ושר. עזיבתו סללה את הדרך להוספת לי פיקנס בגיטרה וסטיב היל בקלידים.
שנת 1969 סימנה נקודה מרכזית בהיסטוריה של הלהקה עם שינוי השם ל-BLOODROCK. הכינוי החדש הזה היה הצעתו של טרי נייט שהביע בה עניין. כשהוא מתרשם מהסאונד שלה, נייט החתים אותה מחדש לחברת קפיטול ותקליט הבכורה הוקלט בהפקה שלו ויצא במרץ 1970. הצליל היה כבד ומרשים.
אבל זמן קצר לאחר הקלטת תקליט זה התרחשה התאמה משמעותית של ההרכב. לפי דרישתו של טרי נייט, ג'ים ראטלדג' עבר מנגינה בתופים לעמדת הסולן הבלעדי של הלהקה. אז הוצב בתופים מתופף מאוסטין ושמו ריק קוב.
התקליט BLOODROCK 2 הוקלט כולו במשך יומיים בלבד עם זיעה רבה ומגברים שנפתחו כמבערים. האלבום נפתח עם אחד משירי הרוק שאני יותר אוהב, שנקרא LUCKY IN THE MORNING. ואכן, אני מרגיש כבר מזל בכל פעם שאני שומע את השיר הזה. עם פתיחה מוחצת כזו לאלבום, הדרך להנאה הינה מובטחת. אני לא יכול להקשיב לשיר הזה מבלי להרים את הווליום למקסימום האפשרי כי זה באמת אחד משירי הרוק היותר אהובים עליי EVER. ולא, בדיסק או בסטרימינג זה נשמע חסר חיים. צריך להקשיב לזה בתקליט! ויש פה את CHEATER הסוחף, FALLIN המחשמל וגם את SABLE AND PEARL שהוא בלדה עוצמתית שחבל ולא עושים כמותה היום.
והשיר שהפך את האלבום הזה להצלחה ואת הלהקה למותג מוכר זו יצירה מעוותת שנקראת DOA. ראשי התיבות עומדים על DEATH OVER AMERICA (או DEAD UPON ARRIVAL). השיר מספר באופן פרטני (אפילו יותר מדי) את הרגשתו של בן אדם שהתרסק במטוס וחש כיצד חייו עוזבים אותו לאט לאט ונשמתו זוחלת לכיוון המוות בכאב וייסורים. אין ספק שמדובר כאן באחד הלהיטים ההזויים יותר שצעדו בשנת 1971 שמקבל פה גם נגינה במרווח הטריטון – אותו מרווח שטני שלפני כן פיאר את השיר BLACK SABBATH של להקה בשם זה DOA השיר נכתב ע"י גיטריסט הלהקה, לי פיקנס, שהסביר שבגיל 17 הוא מאד רצה להיות טייס והלך לצפות בחברו שהטיס מטוס. בעוד עומד על הקרקע, עיניו הקרועות מתדהמה צפו במטוס של חברו כשהוא צולל לקרקע ומתרסק.
האלבום הגיע במצעדי המכירות בארה"ב למקום 21 והסינגל DOA (שעבר קיצוץ בעריכה לשם כך) הגיע למקום 36 במצעד. כמה תחנות רדיו החרימו את זה בגלל צליל הסירנות שבו ותוכנו מקפיא הדם. עיתון המוסיקה CREEM פרסם ביקורת בדצמבר 1970 : "אם אתם אוהבים את גראנד פ'אנק, אתם ודאי תאהבו את הלהקה הזו. במקום שלושה רוקרים של גראנד פ'אנק יש לכם פה שישה! האם הצליל של הלהקה טוב פי שניים? זה כבר עניין לדיון. יש פה רוק עם אנרגיה גבוהה מאד, שבא לפרצוף ישר בקטע הפתיחה, שהוא האהוב עליי ביותר פה. השיר הזה כה אנרגטי שאני חייב לשים אחר כך תקליט של קרוסבי, סטילס, נאש ויאנג כדי להירגע".
ההצלחה של הסינגל D.O.A הייתה חרב פיפיות עבור הלהקה. התקליט השלישי שלה, בשם BLOODROCK 3, הניב קטעי רוק משובחים אך לא הזניק את הלהקה להצלחה לה קיוותה. יש הרואים בתקליט הזה סוג של התאבדות קריירה, עם שירים מורכבים במקום שירי רוק קליטים ואטרקטיביים באופן מיידי. הקהל רצה D.O.A!!! אבל יש פה פתיחה נפלאה עם השיר JESSICA. אחד הקטעים האהובים עליי פה ביותר הוא KOOL AID KIDS עם נגינת ההאמונד האדירה של היל. בחירה מוזרה הייתה לבצע את השיר A CERTAIN KIND, שבמקור ביצעה להקת סופט מאשין, אך נראה כי זה נבע מאהבתה הגדולה של הלהקה האמריקאית הזו את מה שבא מאזור קאנטרברי הבריטי. מצד שני, הלהקה טבלה גם במימי זאב הערבות עם הקטע המסיים, AMERICA AMERICA, שנשמע כמשהו אקוסטי שצץ מראשו של הזמר ג'ון קיי וחבורתו, עם ביקורת חברתית נוקבת.
עיתון בילבורד פרסם בביקורתו על תקליט זה: "התקליט הזה מרוכך יותר מהשניים הקודמים אך עדיין מאסיבי. לפחות אין כאן סולואים של תופים, שזה כבר טוב. השיר 'אמריקה אמריקה' נשמע כשירה שכתב נער מסומם בן 15 שוודאי הדביק את מילותיו על הקיר לצד פוסטר של דניס הופר שאוחז באקדח. אולי בעתיד עוד יהיה עתיד ללהקה הזו מעבר לניסיון להיות כבדה כמו זפלין. הם טובים יותר מגראנד פ'אנק ואולי יצליחו לגרד את הסטטוס בו נמצאת להקת GUESS WHO...". עיתון 'אמריקן רקורד גייד' לא היה סלחן ופרסם כי "לפחות חלק מהחברים פה יודעים לנגן בכלי הנגינה. אין מה לכתוב על זמר הלהקה כי אין לו קול שכדאי לדון בעניינו".
בשנת 1972 יצא התקליט USA שהראה כי הלהקה, שניסתה להיות פרוגרסיבית בתקליטה השלישי, הפנתה את ספינתה לכיוון הקליט והממוקד יותר. יש פה אלמנטים של דיפ פרפל עם קטעים כמו HANGMAN'S DANCE וניחוחות כבדים עם הקטע האיטי והחורך, ABRACADAVER. באותה שנה יצא גם תקליט בהופעה חיה שעיתון המוסיקה CIRCUS תיאר כ"הרבה אנשים טוענים שהלהקה הזו טובה יותר מוסיקלית מגראנד פ'אנק. אבל להיחשב טוב יותר משום כלום לא אומר הרבה. בתקליט הזה יש להקה משעממת, חסרת דמיון ומעוף. אולי היה עדיף לקרוא לתקליט הזה 'בלאדרוק מעולפת' במקום 'בלאדרוק חיה'..". מכאן הלך העסק לכיוון מוסיקלי שונה שגרם למעריצים רבים לנטוש את הלהקה הזו, שהתפרקה לאחר שני אלבומים שלא סיפקו את הסחורה לקהל.
הלהקה המקורית התאחדה להופעה נהדרת ומרגשת שצולמה. האיחוד הזה נעשה למען איסוף כסף עבור סטיבי היל הקלידן, שלקה במחלת סרטן הדם. למרבה הצער מת היל זמן מה לאחר מכן.
חברות וחברים - בא לכם רוק קלאסי וכבד כמו שצריך? תתחילו מהתקליט השני של בלאדרוק, תעברו לתקליט USA, משם לתקליט הבכורה ואחר כך לתקליט השלישי. משם, אני בטוח שתמשיכו הלאה לבדוק עוד שלהם.
בלוג מוסיקה - כל מה שרציתם לדעת על מוסיקה - ועוד קצת.
הנכם מוזמנים לשתף את הבלוג עם חבריכם.
רוצים לשמוע עוד הרצאות מעניינות על הופעות מוסיקה? זמרים ישראליים? להקות רוק? הביטלס? תקליטים? רוק מתקדם? ועוד מגוון נושאים? מוזמנים ליצור איתי קשר. בינתיים, בואו ליהנות גם מפודקאסטים מומלצים
הרצאות מוסיקה שלי ותכני מוסיקה מיוחדים לפלטפורמות שונות - לפרטים והזמנות: 050-5616459
